28 oktober 2008

Höst höst höst..







Oj vad dagarna springer förbi just nu! Svårt att ta fina bloggbilder när det är mörkt så tidigt. Jag försöker verkligen att ha höst och att njuta av den till fullo men i tankarna märker jag att jag är inne på vinter, jul och alla mysiga förberedelser. Syr just nu massor med fina julstrumpor men skall försöka vänta lite med att börja jula..En och annan kanske blir stressad..
Visar mina nya fina gummistövlar från Noa Noa som jag fick när jag fyllde år, (har önskat mig stövlar länge och blev väldigt glad, nu kan jag hoppa i vattenpölar med trollet) och två doftljus från Voluspa- den som heter Crisp Champagne är min nya drog, jag älskar doften och tänder den så fort jag kommer hem! Ha en fortsatt skön vecka!

26 oktober 2008

Och vinnaren är..


Tävlingen är avslutad och vann det gjorde Linah med bloggen Pastellvit! Skicka ett mail till mig med din adress så kommer galgen på posten! Kram Ida

24 oktober 2008

9 veckor till julafton..

2 st för 39:-

4 st för 59:-

Nu är det 9 veckor till jul och jag lovar att vi ska ha lite mer höst här på bloggen men nu börjar det gott folk.. Nu kommer det smygas in ett och annat litet om julförberedelserna.. Var på IKEA igår och där hittade jag dessa små söta silvriga fåglarna och små slitna speglar att hänga i granen. Har tänkt mig en vit gnistrande julgran i år så då kommer dessa bli jättefina.

Önskar alla en skön helg, fredagkväll hos oss betyder lite enklare men mysig mat framför tv(jo faktiskt) och sen lite snacks och saft för Lilla E. Är nyfiken på vad ni andra har för fredagsritualer.. Kram Ida!

21 oktober 2008

Vackra rosor..






Måste bara visa de här rosorna som jag köpte i helgen. Jag brukar köpa nån enstaka snittblomma och ha här hemma då och då, det är verkligen vardagslyx för mig. Men eftersom vi skulle ha lite släktkalas för mig i lördags blev det en hel bukett. Föll pladask för de här rosorna i vackra pastellfärger- de ser nästan inte äkta ut men det är de. Kram Ida

19 oktober 2008

Tävling..




Det är så roligt att se att det faktiskt tittar in lite folk här på min blogg och dessutom lämnar gulliga kommentarer! Tack för det!! Därför vill jag nu lotta ut den här vackra trådgalgen. Allt du behöver göra är att lämna en kommentar här nedan innan den 26/10 och har du inte en blogg så skicka ett mail till baraogonfrojd@live.se Kram Ida

18 oktober 2008

Höst i staden..





Nu är det verkligen höst här i Malmö. Sprakande färger och vackra löv överallt. Idag har regnet vräkt ner och redan tidigt på eftermiddagen kändes det som om det snart skulle bli mörkt. Jag älskar hösten i alla dess former men allra bäst såklart när det är som förra helgen-strålade sol och kall hög luft. Bilderna är tagna i Pildammsparken förra helgen. Ha en fortsatt skön helg! Kram Ida

15 oktober 2008

Ekologiska pannkakor..

En klassiker men ack så snygg

Den här kannan älskar jag, den är fyndad för ett par tior på loppis




Uppläggningsfatet är från svärmors föräldrahem


Försöker utmana mig själv med att laga eller baka något som skall innehålla 100% ekologiska råvaror ioch pannkakor blev det igår för att locka en liten snörvlig 3 åring att äta några tuggor. Vi handlar fortfarande inte allt i ekologiskt men det som inte skiljer så mycket i pris försöker vi byta ut. Hoppas tomten vill komma med ett plättstekjärn till mig så jag kunde göra pannkakor lite oftare- nu blir de så stora och ja..inte så bra som jag inbillar mig att de skulle bli om jag hade ett litet sött järn. För visst börjar det närma sig jul, även om jag försökt att inte nämna det här innu så är det snart dags att börja pynta och pyssla, vilket jag verkligen ser fram emot!!

Idag är vi hemma för tredje dagen och det regnar ute och känns riktigt höstigt. Imorgon skall jag jobba på Synopik eftersom det är höstlov i danmark, ser fram emot det!! Lilla E är nog kry och kan vara på dagis imorgon, annars får pappsen ta över..
Till helgen tänkte jag dra igång en tävling så håll bloggögonen öppna! Kram Ida

13 oktober 2008

En lugn dag..






Det blev en hemmadag med ett litet snuvigt troll idag.. Vi har mest legat i soffan och tittat på filmer och spelat spel och klätt dockorna i alla möjliga tänkbara kreationer. Men jag har också passat på att flytta runt lite på småprylar och så här ser det ut på mitt hobbyskåp för ett litet tag framöver iallafall. Det finfina hjärtat kom i ett paket med posten i fredags från min vän Anna med bloggen Lindhagens Anna och jag blev otroligt glad! Det är så enkelt, snygg och gulligt och kommer nog få flytta runt här i lägenheten för det passar överallt. Tack Anna! Den vackra buketten kommer från goda vänner som var här på middag i lördags- jag älskar verkligen färska blommor så det här med "istället för en blomma" behövs inte när man skall till mig för jag blir så barnsligt lycklig och njuter varje gång jag går förbi! Det är en kraftigt nedärvd gen från min farmor och pappa! Nu är jag rastlös efter en dag inomhus och skall se om det finns något gott i skåpen.. Kram Ida

12 oktober 2008

Lite lila..






Min granne/vän och jag skall börja utmana varandra med kamerorna i olika teman för att inspirera varandra och släppa loss kreativiteten. Därför började jag idag försöka klura ut olika teman och då blev det lite lila idag som fanns framme från helgen. Blommorna fick jag av min kära mamma och skeden i silver är arvegods, den är använd så mycket att den är alldeles snedsliten-underbart att tänka att en namne till mig använt den så flitigt och säkert tyckt lika mycket om den som jag gör. Tygservetten är också arvegods men jag vet inte vad monogrammet står för. Runt om knöt jag ett lila pappersband som servettring. Denna helgen har susat förbi, har längtat efter att få sätta mig ner vid datorn, det har blivit ett gift att få blogga och inte minst att få läsa andra bloggar- det är verkligen min avkoppling just nu!

Nu hostar Lilla E i ett och börjar bli varm, det blir nog en dag hemma imorgon tyvärr för min del eftersom maken var hemma sist.. Ha en bra vecka och som de säger i skolan i Danmark- god arbetslust! Kram Ida

10 oktober 2008

Födelsedag idag..


Idag är jag ett år äldre, tror faktiskt att jag är född en fredag dessutom.. Hann tyvärr inte upp och baka en tårta och bloggfota i morse eftersom jag åkte till skolan i Danmark vid halv 7 så håll tillgodo med en klassisk födelsedagsbild istället! Med önskan om en trevlig helg åt alla-Kram Ida!

5 oktober 2008

Barndop igår..






Igår döptes våra vänners lilla dotter i Svedala kyrka. Alltid trevligt med dop, god mat och alla är glada över det lilla livet. Det var dessutom strålande sol och klar kall luft.
De hade önskat sig en första året bok så det fick de. Och så målade jag en barngalge i med namnet på- deras son fick en likadan i ljusblått när han föddes. Hittade en supermjuk kofta på H&M som kan vara praktisk att ha i bien när man inte ska så långt och vill ta på overall. Hittade mänder med fina saker på H&M (till min Lilla E) den här gången, det är lite olika från gång till gång tycker jag.. Bla ett par mörkgråmelerade ekologiska leggins som var stickade i Odd Mollystil som jag ångrar att jag inte köpte till Lilla E, och en söt kappa i ull- vet att det inte är suuuper användbart men ibland är jag så trött på att dra runt med en skitig dagisjacka när man väl är ledig- och visst måste dagisjackan vara hemma och tvättas då..Inte sant?

Idag vräker regnet ner och det passar oss fint, har inga måsten utan bara myser, äter pannkakor och skall snart på familjegympa på Friskis och Svettis. Ha en skön vecka. Kram Ida

3 oktober 2008

Ônskelista..


Idag är det fredag och om en vecka har jag födelsedag. Jag är en sådan som aldrig slutar tycka det är roligt att fylla år - tycker det är jätteskoj när andra har födelsedag också..


Här kommer min önskelista till nära och kära:

Gympaskor
Presentkort på Synoptik
Ilse Jacobsen fodrade regnstövlar med snörning stl 36
Doftljus från Voluspa med dofterna Champagne crisp eller Autum
Kusmi Tea med smaken St Petersburg
Embossing varmluftspistol från tex Panduro Hobby
Dr Haushka rengöringscreme
Förnyad prenumeration på tidningen Lantliv


Ha en skön helg, för oss väntar barndop och bara avslappning.. Kram Ida