24 december 2009

Julafton..


Vill önska alla en riktigt God Jul, hoppas ni får härliga lugna juldagar! Här har det töat bort mycket snö men det räknas nog ändå som en vit jul fortfarande- iallafall den vitaste på många år.. Vi ska åka till mina svärföräldrar och fira jul där tillsammans med makens farmor och farfar, min mamma, bror och hans sambo. Ett lagom gäng. Trodde vi skulle kunna ha julen hos oss i år men insåg för någon vecka sedan att här är inte så mysigt än och vi har inte hitta något stort matbord vi vill köpa. Hos svärföräldrarna är det ombonat och stämningsfullt, vår tid kommer säkert nästa år!

Tack alla som kikar in här, jag älskar att blogga och framförallt att kika runt på alla andra underbara och inspirerande bloggar! Kram Ida

22 december 2009

Fågelmat..




Idag har vi hjälpt de stackars fåglarna som har svårt att hitta mat i snön! Smälte ner cocosfett och blandade i solrosfrön och hampafrön, hällde ner det i små plastmuggar, när det svalnat och börjat stelna lite fick Lilla E mäta upp snören och peta ner dem i blandningen. Superenkelt och roligt pyssel att göra tillsammans.
Har haft en lång och mysig dag! Började med julfrukost hemma hos min chef med alla kollegorna, sen hem och städade huset som maken och dottern lagt hela förmiddagen på att plocka undan i. Sen lite fågelpyssel, pulkapromenad i snön och plockade nypon, vi försökte göra ett Ernst hjärta på ståltråd men tråden var för tunn och vi gjorde alldeles för stort hjärta så det bara viker sig. Bakade lussekatter (igen, de går åt här hemma) Sen julgodis, årets glögg och kika runt på alla mysiga bloggar när E somnat. Kan inte bli bättre!!
Imorgon är det Lille julafton, E frågade i år igen om Lilla tomten kommer då.. vi får se.. som senaste dagarna varit här hemma får hon nog vara glad om stora tomten kommer ens. Älskade unge som driver en till vansinne ibland med sin envishet och sitt humör! Skall in och pussa henne nu- så from när hon sover.. Kram Ida

21 december 2009

Julfint vid entrén..
















Jag har gjort lite vinterfint vid ytterdörren, känns viktigt att där är fint även om det är lite skrattretande med tanke på hur här ser ut inomhus just nu.. Men grannarna kan ju tro att här är iordning, hi hi.. Visste ni att man förr placerade julros vid entrén för att hålla häxor borta? Och häxor det vill vi inte ha här så jag unnade mig två små, en till varje ytterdörr. En visade sig vara vit och en lite mer limegrön, det finns massor av olika sorters, alla vackra på sitt sätt.
Glaskupan är en gammal ostkupa från loppis där brickan sprack i diskmaskinen, har lagt några vackra röda äpplen och lite gnistrande glasstenar(som tyvärr nog inte syns på bilderna) på lite mossa. I två små värmeljuskoppar satte jag ljus i flingsalt så det ser lite snöigt ut. Har lagt granris på trappen men det är helt under snö nu. Här är fortfarande väldigt mycket snö och det är så tyst och vackert, var ute på en liten promenad själv nu ikväll och önskade 100 gånger att det får ligga kvar tre dagar till så vi får en vit julafton.
Nu skall jag snart lägga mig, har varit en tålamodskrävande dag med lilla trollungen, just nu är det gnäll gnäll gnäll och göra tvärtemot vad man får- konstant. Hoppas det vänder snart igen, innan jag är totalt gråhårig! Kram Ida

20 december 2009

Äntligen..


Nu är jag tillbaka och har fått igång internet i huset, inte är det tack vare Telia fortfarande efter 25 dagar men... och har fyra dagar på mig att komma ifatt julstämningen här och stämning det har vi! För första gången på måååånga år har vi snö här i skåne runt jultid, och inte lite snö heller. Det är så underbart vackert och jag njuter av varenda sekund den får ligga kvar.
Har gått på semester och skall vara ledig över hela jul och nyår vilket skall bli underbart skönt och välbehövt. Tiden skall gå till att vila och mysa med familjen och att fortsätta fixa här hemma, nästa steg på listan är att ånga bort tapeter. Några tips? Vi har hunnit riva en vägg och packa upp allt efter flytten. Har julpyntat en del men inte lagt så mycket energi på det som jag brukar, lite svårt ändå att matcha med vävtapeter och golv med uppbrutna lister ändå :)
Nu skall jag krypa tillbaka till glöggen och alladinasken, vi ses säkert redan imorgon igen- har ju så mycket jag vill visa nu! Godnatt och kram Ida

12 december 2009

Vad hände??

Ja vart tog jag vägen?? Jag som skulle visa så mycket nytt från nya huset, det kliar i mina bloggfingrar nu. Telia lyckades (trots 4 samtal inför flytten) missförstå våran beställning av internet, heltelefon och tv så vi får vänta 14 dagar vilket är på måndag och än har det inte dykt upp något modem. Hur är det möjligt?? Vill man ha kunder eller?
Vi älskar iallafall vårt nya hus och känner oss så lyckligt lottade som bor där. Hoppas jag snart är tillbaka med uppdateringar. Trevlig Lucia helg, Kram Ida