31 januari 2010

Vackraste vintern..












Klicka gärna på bilderna



Här hemma har det kommit enorma mängder snö och det bara fortsätter. En lång promenad i solen, kylan biter i kinderna. Stranden är full av männiksor som promenerar med hundar, åker pulka och en och annan skidåkare tittar fram, märklig syn för oss skåningar. Så vackert! Kram Ida

24 januari 2010

Våriga växter..


Jag är så nyfiken på vad som gömmer sig i vår trädgård. Ska bli roligt att se vad som snart tittar fram, jag önskar att det finns en massa vårlöks växter som krokus, pärlhyacint, snödroppe och tulpan. Om det inte finns något så skall jag plantera ett helt gäng under vår björk på framsidan till nästa höst.
Så länge så njuter jag av pärlhyacinter här inne, har väldiga vårlängtanskänslor idag!

Hoppas ni såg stödgalan för Haiti igårkväll och om ni kan så skänk ett litet eller stort bidrag via Radiohjälpen genom att smsa 50, 100 eller 200 till 72999 - Finns säkert något vi alla kan skippa utan att det svider tex några latte eller tidningar.
Kram Ida

22 januari 2010

Familjen stök..
















Här hemma går det framåt, i sovrummet och Lilla E´s rum är väggarna och taken klara och maken har lagt golv, nu ska golvlisterna fästas, nya eluttag monteras och i sovrummet skall vi leta upp några fina skjutdörrar till vår garderobsvägg. I E´s rum skall fönstret också målas vitt. Men man börjar iallafall få en känsla för hur fräscht och fint det kommer bli. Vi hade mycket huvudbry innan vi tillslut bestämde oss för golv, det blev mattlackad ekparkett från Kährs som vi hoppas kommer hålla sig fina i många år. Sovrummet blev mörkt grått, både jag och maken vill ha ett dämpat, ganska mörkt sovrum speciellt med tanke på att det är söderläge och med ett stor fönster. Själv var jag inte sugen alls på just grått men blev övertalad och lovad att få välja färg i arbetsrummet. Lilla E fick själv välja till sitt rum och det blev såklart rosa, golven fick en helt annan nyans av den väggfärgen men hon måste ju få bestämma lite.. Hittade söta fjärilshängare från House doctor som jag ser fram emot att få hänga upp.
Nu blev det renoveringspaus några dagar för maken har åkt till Formex för att jobba lite, tusan att han skall behöva jobba mitt i renoveringen ;) för det är helt klart han som drar tyngsta lasset just nu, själv sköter jag markservicen så länge och längtar efter att få städa huset alldeles rent från byggdamm SNART.
Utanför sovrummsfönstret ligger resterna från våra utrivna väggar och heltäckningsmatta m.m ingen vacker utsikt att vakna till och jag hoppas vi kan komma till tippen snart innan vårt nya namn i kvarteret blir Familjen Stök.

Hoppas ni alla får en skön helg, själv är jag hemma med förkylning, ligger och kurerar mig och tittar på vackra snön. Kram Ida

17 januari 2010

Lat söndag..


Ville önska alla en skön söndag och så småning om en bra start på nya veckan. Idag strosar vi runt här hemma i myskläder och har tänt ljus och latar oss. Lilla E börjar bli förkyld vilket var väntat efter inskolningen på nya dagiset efter flytten, själv har jag lite huvudvärk efter en superrolig kväll med några jobbkompisar igår. Vi var ute och åt Tapas och drack vin och skrattade.. Tur att man har vänner som släpar ut en ibland, jag är lite hemmasjuk hi hi!

Jag skall försöka börja visa lite mer bilder från huset, det tar mig emot att lägga ut stökiga renoveringsbilder, tanken är ju att här bara skall finnas sådant som är fint att titta på, kanske borde öppna en skräpblogg för nyfikna släktingar och vänner istället..

I köksfönstret står just nu en underbar tulpanbukett som jag fick av jobbkompisarna min sista praktikdag. Veckan innan hade vi en annan bukett som vi fått av vänner, det är så lyxigt med färska blommor tycker jag, njuter varje gång jag går förbi och ser dem. Vi har stora fönster i vardagsrummet och köket, älskar att de dessutom är låga så man kan nog vräka på med stora höga blommor utan att gå miste om ljuset in från trädgården. Längtar tills väggar och golv är klara så man kan börja piffa lite mer här hemma!

Kram Ida

11 januari 2010

Vaniljhjärtan..




Idag har jag gjort något jag velat länge länge..bakat egna vaniljhjärtan. Först letade jag efter formar i 2 år, tillslut hittade min chef sådana på City gross i Höör av alla ställen. Sen har de legat i skåpet i 6 månader, jag har tänkt att det säkert tar väldigt lång tid att göra dem.. Idag var lilla dottern på inskolning för tredje dagen på nya dagiset och jag blev hemskickad några timmar. Då satte jag igång och vips så var hela köket nerstökat istället för att passa på att städa eller renovera. Men de blev ljuvligt goda, det var inte alls så svårt som jag föreställt mig. Och på onsdag ska kollegorna få smaka, detta är min sista vecka på min praktikplats som jag tillhört i 5 1/2 år för på måndag börjar min sista termin i skolan i Danmark. Blir lite sorgligt att tacka för sig men jag längtar tills skolan är klar!! Kram Ida

3 januari 2010

God fortsättning..med hemlagat godis..




Hej alla, hoppas ni haft en skön jul och nyårshelg. Hos oss blev det riktigt lyckat allting i år. Julen känns långt borta nu och visst är man lite trött på granen och julpyntet. Min kropp är som en klocka, såfort nyårsafton varit så börjar jag längta efter tulpaner, vita ranunkler, semlor och nystädat och vitt runt omkring mig. Verkligheten är annan just nu, hemmet har förvandlats till en byggarbetsplats och vi flyttar väggar, bygger garderobsinredning, ångar ner tapeter för fullt. Sover i vardagsrummet alla tre sedan julhelgen och har bestämt oss för att stora sovrummet och dotterns rum skall göras helt klara nu. Vilket betyder ånga ner tre lager tapeter, ut med heltäckningmattor och plastmattor, bredspackla och slipa väggarna, sen skall det målas och läggas in nytt golv. Kommer bli underbart fint men vägen dit är lite stökig för oss som inte renoverat förut.
Under ledigheten har jag gjort snickersliknande godis som var superenkelt. Riktigt riktigt sött men innehåller iallafall inte några oäkta ämnen. mitt nyårslöfte är nog samma som för 2009, försöka få i oss så lite äckelämnen som möjligt i maten.
Imorgon börjar jobb igen efter två veckors semester, dottern skall skolas in på nytt dagis. Känner mig utvilad och redo! Kram Ida

Snickersgodis
350 gr jordnötssmör
2 dl socker (jag provade med 1,5 dl och det gick bra)
2 dl ljus sirap (1,5 dl gick bra)
8-10 dl cornflakes
100-200 gr mörk choklad

Rör ner jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull, värm tills det smält samman men låt inte koka. Häll smeten i en bunke, krossa cornflakes och rör ner i smeten. Häll ut på bakplåtspapper och platta ut till en jämn platta. Ringla över smält choklad. Ställ svalt tills chokladen stelnat.

Nästa gång ska jag prova att ha i hela osaltade jordnötter för ännu mer snickerskänsla, och kanske testar jag med 1 dl socker och sirap och ser om det fortfarande binder ihop tillräckligt.