27 oktober 2010

Olivträd..




Jag fyndade två olivträd i en dansk mataffär i våras för 50:- styck och de har trivts bra på vår uteplats hela sommaren och vuxit en del. Nu var det dags för dem att flytta in efter första frotsnatten. Ska erkänna att jag är en smula nervös inför hur de skall klara sig över vintern. Vi har väldigt stora fönster och ljust i vårt hus men frågan är om det blir svalt nog. Har flyttat runt dem lite för att se var det kan bli bäst. Hallen är nog svalast men vardagsrummet är ljusare så i skrivande stund är det ena trädet tillbaka där och det andra tillbaka i köket. Men en stund i dag såg det ut såhär.

Hallen är bredspacklad och vitmålad på väggarna, golv skall som sagt läggas så fort vi bytt kök och toalettdörren som ni skymtar i bakgrunden sprutlackeras vit. Sen lite golvlister på det så är vi i hamn (i detta rummet iallafall). Så länge gör man vad man kan för att skapa lite hemtrevnad..

Klaffbordet känns lite somrigt nu på hösten så för att dämpa ner det har jag lagt kastanjer i ljuslyktan och tyckte korgen passade fint här. Kanske kan ha en brun trasmatta istället.
Har jag gjort min feng shui läxa så har jag alla element representerade utom metall. Så en silvrig burk att slänga nycklar i när man kommer hem hade kanske varit bra.

Hoppas ni har det bra i höstrusket, idag har jag varit hemma med snuvig dotter. Vi har tittat på film, bakat muffins och gått i pyamas till kl 16. Kram Ida




Spegel från House Doctor, klaffbord från min pappas förråd, korg från Plantagen, ljuslyktan är en present för 15 år sedan och används flitigt än.

17 oktober 2010











En liten glimt av vår matplats. Både tallrikshyllan och matbordet är målade med ljustgrå linoljefärg men är inte färdigmålade. De åkte in i ett nafs inför en middag när vi behövde bordet och nu är det sååå segt att skruva isär det igen och fortsätta.. Men det är väl bara att ta tag i det.
Vi är väldigt nöjda med nyansen, vi ville ha något annat än vitt men eftersom stolarna är svarta ville vi inte blanda in fler färger utan det skulle vara en "ikke färg" som jag ibland säger.. Blev precis lagom.
Lamporna har jag tjatat mig till. Vi har haft en limegrön plexilampa från Kartell som maken älskar. Jag gillar den också men blir ibland så otroligt trött på färgen och att den gör att man inte kan ha vilka andra färger till som helst. Och så tycker jag inte att det blir proportionerligt med en lampa till vårt bord som är 2,70 långt.
Så nu blev det tre billiga zinklampor från Ikea och jag är supernöjd och jag tror maken är det också även om han inte vill erkänna det.. Mitt mål är att ha ett hem som är lättförändrat med små medel och jag tänker att det nu kommer vara enkelt att byta om man plötsligt vill ha tre andra små lampor hängades där.. Men det pratar vi tyst om inför maken än så länge, annars blir han nog galen på mig!

Nu är det en neutral bas som man kan ha alla möjliga accentfärger till. Just nu har vi lila ljuslyktor framme som jag fått av mina nya gulliga kollegor när jag fyllde år. De är handblåsta och kommer från Hemtex, lyser väldigt vackert när det skymmer!

Hoppas ni haft en skön helg och laddat batterierna i höstsolen. Jag älskar hösten just nu! Kram Ida

8 oktober 2010

Trevlig helg..







Vill önska er en riktigt skön helg, här blir det kalas i dagarna tre som inleds med liten tjejmiddag här hemma ikväll. Maken och dottern åker iväg och jag ser fram emot att dricka vin och prata med kompisar. Så nu måste jag fortsätta med städningen och förberedelser av maten.
Bilderna är på skåpet som jag fyndade på blocket för ett tag sedan. Det är knappt färgen torkat men jag kunde inte hålla mig utan var tvungen att provpynta lite.
Det hamnade i hallen tillslut till makens lycka, det blev för trångt i köket insåg till och med jag tyvärr. Är nöjd med att det blev vitt. Nu skall jag byta beslag och köpa en Maria Montazami- tassel och hänga upp, en snygg lampa uppe på och sen är det klart!
Om ni undrar vad tusan som hänt med vårt golv så är det tyvärr så det ser ut här i renoveringen. Ena delen av hallen har plastmatta och andra delen hade klinkers men det har maken hackat upp. Här skall läggas ekparkett som i resten av huset, vi måste "bara" byta kök först eftersom golvet fortsätter in i köket... phu.

Sköt om er och njut av höstluften, Kram Ida