31 augusti 2011

Skrivbordsstol makeover..



En liten detalj på dotterns nya rum är klar.. Har målat hennes stol i ljust mintgrön som passar jättebra till vaxduken jag klätt skrivbordsskivan i. Och idag har jag bytt tyget på sitsen. 50 cm tyg och en häftpistol var allt som behövdes och det tog 4 min att göra..
Är väldigt nöjd om jag får säga det själv! Älskar Stoff och Stil, tycker de är superbra på billiga tryckta tyger till tex barnrum. Nästa projekt är att sy lite roliga kuddar till dotterns säng i alla möjliga mönstrade tyger.

Hoppas ni har en bra dag så här i slutet av augusti. Idag får vi besök av min mamma som skall hålla oss lite sällskap och sova över. Blir mysigt. Jag ska smita iväg en liten stund på PompdeLux klädparty i kväll, skall bli så kul. Älskar deras barnkläder och dessutom är det kul att komma iväg en stund på lite fika och tjejprat!
Kram Ida

29 augusti 2011

Kaffehörnan..





Vår fina kaffemaskin- en Jura Impressa F90 är vi så glada för, även jag som inte ens dricker kaffe!
Jag tar mitt tevatten från den och för maken som jobbar mestadels hemmifrån är det smidigt att kunna göra en kopp färskt kaffe då och då under dagen. Den maler, skummar och värmer mjölk ..ja det mesta man behöver.

Vi fick den i bröllopspresent för 7 år sedan och nu har den varit på en välbetjänt service, fått ny kvarn och nya packningar och blivit fint rengjord. Så nu går den som tåget igen!
Helst skulle jag vilja hitta en större träbricka för att få plats med fler sorters te, lite honung, chokladbitar och annat gott brevid i lilla caféhörnan :)

Önskar er en god start på veckan! Kram Ida

26 augusti 2011

Tunika från Lindex

Sötaste lilla fågeln i lång kedja och med glittersten till öga, från Lindex

Lång tunika/kort klänning från Lindex


Min älskade Mulberry Bayswater i färgen oak. Mitt livs lyxigaste och mest lyckade köp..
Den var min morot under 5 års pluggande och på examensdagen åkte maken och jag och köpte den äntligen. Är faktiskt glad för den varje varje dag..


Boots från Nilsons, blir fina till jeans när jag ska promenera med barnvagn i höst..


Åh vad jag börjar bli sugen på höstkläder. Har köpt lite grann men nu plötsligt är det härliga 24 gr ute.. Börjar bli en fena på att hitta vanliga kläder som går att ha med stor gravidmage, tycker utbudet av mammakläder är minst sagt begränsat så jag har köpt några byxor, tights och linnen men sen blandar jag det med tunikor och koftor som fungerar med magen, på så sätt kan man känna sig lite mer som sig själv och dessutom kunna använda kläderna efter graviditeten också.
I höst vill jag ha dova färger, gärna åt det gråblå hållet och så brunt läder till det. Snyggt!

Nu börjar vår fredag kväll, älskar vårt fredagsmys med familjen- det är lite heligt. Idag blir det tacos för då äter dottern bra och sen film och kladdkaka.
Ha en skön start på helgen, Kram Ida

23 augusti 2011

Foto..



Nu har jag under en veckas tid sorterat bilder i datorn och framkallat bilder från 1,5 år tillbaka. Phu.. Vilket jobb!
Nackdelen med att man har kameran framme dagligen, det blir såå mycket att hantera sen.
Vad skall man göra med alla bilder? Är ni flitiga med att framkalla eller tittar ni på dem i datorn? Eller kanske i digital fotoram?
Jag gör ett enkelt familjealbum där bilderna bara sätts in och datum skrivs ner. Och nu skall jag göra ett separat album för vårt hus och renovering för det är så kul att följa steg för steg.

Denna gången valde jag att framkalla via Crimson och det kan jag verkligen rekommendera. Vilken skillnad! Färgerna är så mycket bättre än på det andra stället där jag varit trogen i många år. Och jag gjorde beställningen en onsdag kväll (nästan midnatt) och fredag lunch kom bilderna hem i brevlådan, då hade jag t o m gjort förstoringar. Det kallar jag service!
Lite dyrare per kopia för de vanliga bilderna men på förstoringarna skillde det inget i pris så jag tänker ta Crimson nästa gång också.

I dagarna skall jag pussla ihop en tavelvägg med några bilder. Vi hade det i vår lägenhet för många år sedan, sen har ramarna legat nerpackade och tyvärr blivit skavda. Får se om det går att rädda dem, annars passar jag nog på att byta till samma fast i valnötsbruna som de nu finns i (Ikeas ribba ram). Så snyggt till svart vita bilder!

Ha en fortsatt skön onsdag, själv tar jag det väldigt lugnt idag- läser nya magasin, slappar och tvättar tills det är dags att hämta dottern i skolan.
Kram Ida

22 augusti 2011

Måndagsfira..


Idag firar vi med kladdkaka till eftermiddagsfika. Vår stora, lilla 6 åring har efter 8 veckors skönt sommarlov börjat förskoleklass idag! Det är så stort och spännande! Jisses vad tiden har gått fort..
Och så firar vi att jag idag gått in i graviditetsvecka 30 och bebisen fortfarande håller sig kvar i magen.. Nu börjar vi verkligen kunna slappna av även om det gärna får gå några veckor till innan han kommer ut.. Dottern föddes i vecka 36 och det hade varit underbart om vi kom så långt den här gången också. Det är nu ca 10 veckor som jag haft sammandragningar var 10:e min eller oftare så vi tar inget för givet..

I lördags åt vi kräftor och idag startade skolorna, man kan nog inget annat än konstatera att sommaren går mot sitt slut och jag börjar bli såå sugen på te, filtar, mysiga höstkläder och tända ljus!
Kram Ida

17 augusti 2011

Höstanemon..


Höstanemon och kärleksört på kökbordet i gamla fina flaskor som min mamma hittat på loppis.

Man ska nog inte ta det på för stort allvar att denna vackra blomman som heter Höstanemon blommar nu. Nu.. när det äntligen är uppehållsväder och till och med lite sol här i södraste Skåne efter veckovis av dagliga ösregn- ibland så mycket som 60 mm.
Tycker den är underbart vacker och skir!
Jag har fått flera plantor av makens farmor som gärna gräver upp några till åt mig för de förökar sig tydligen väldigt- det får de gärna göra för de är så vackra nu i rabatten när allt annat blommat över.

Hoppas ni har en bra vecka så här långt, här hemma är det liite segt måste jag erkänna utan att låta gnällig. Dottern börjar förskoleklass på måndag, maken har börjat jobba så vi gör vårt bästa för att fördriva dagarna vilket inte är så lätt när man helst inte skall göra något pga alla sammandragningar..
Kram på er, Ida

13 augusti 2011

Nästa gavel..




Före och efter bilder på vår andra gavel.
Den här sidan används knappt ens som passage och här fanns några sorgliga buskar mot husväggen som inte gjorde någon lycklig och som ändå krävde ogräsrensning. Heltidsarbetande husrenoverande småbarnsföräldrar som vi har inte tid att rensa ogräs mer än precis där vi verkligen vill ha vackra saker så därför valde vi att göra om lite. Vi lade ut markduk, sen gjorde vi kantsten av plattor från ett annat ställe i trädgården som inte skall vara kvar, sen singel på duken och till sist sådde vi nytt gräs. Måste erkänna att "vi" är maken- jag var mest arbetsledare som vanligt- suck!
Nu känns det mycket renare och enklare på denna sidan. Så nöjd! Och så skönt att slippa tänka på detta nu.
Planen på längre sikt är precis som jag skrev om den andra gaveln- att hela huset skall putsas om med puts ända upp. Och en vacker dag skall vi ta bort de hemska bruna fönsterluckorna runt det här fönstret!

Ha en fortsatt skön helg, nu skall jag krypa till kojs och försöka somna med en pigg och sparkande bebis i magen, får se hur det går! Det bådar inte gott när det är som mest fart runt 4-5 på morgonen och efter 22 på kvällen. 8-20 känns som mer lagom arbetstid tycker jag! Men jag ska inte klaga- det är ju faktiskt underbart!
Kram Ida

10 augusti 2011

Dotterns nya rum..




"Ny" hög säng som slukar massor av plastbackar med spel, utklädnadskläder, lego m.m. Är en gammal Ikea som inte säljs längre men lätt att hitta på tex Blocket.




Sänglampa från Ikea.

Fjärilskrokar från Emlas hem i Lund.




Vaxduk från Stoff och Stil. Praktiskt när man målar och pysslar. Skrivbordshurts från Ikea.
När vi köpte huset: De bruna golvlisterna är utbytta mot nya vita. Plastmattan är utbytt mot ekparkett som i resten av huset. Strukturtapeten är nedångad och väggarna bredspacklade. Taklisterna är borttagna som i resten av huset.


Idag visar jag bilder från dotterns nya rum. Lite småfixande kvar med kuddar som skall sys och stolen skall målas men det får ligga på is nu. Måste säga att vi är väldigt nöjda!
Det känns lite tuffare än det förra rummet och dottern som önskat lila väggar och hög stor säng i stället för den gulliga växasängen är jättenöjd. Jag som helst skulle se målade loppisfynd och skir stil har försökt blanda in det lite smått.. Tycker att taklampan, sänglampan och gardinen fixar det lite grann.

Viktigast av allt är att nu är rummet grymt organiserat med massor av förvaring i skrivbordshurtsarna och under sängen. Väldigt skönt, barn är ju små samlare av diverse kinderäggspapper, små gem, en liten sten som man hittat någonstans osv..

Som sagt, helt klara är vi inte med rummet men så här ser det ut just nu iallafall!

Ha en bra dag allihop, själv skall jag försöka organisera 15 000 bilder i datorn till lite mer överskådligt system.. phu!
Kram Ida




8 augusti 2011

Idag firar vi..

Igår kväll gjorde vi kantarelltoast och jag var tvungen att lägga mig i och röra runt lite..


Idag firar jag med att bjuda på en ostylad bild på mig själv här på bloggen så att alla kan se att magen är kvar.
Är så enormt tacksam och lycklig för att vi idag gått in i graviditetsvecka 28 som var ett av delmålen. Massor av sammandragningar och en sväng inlagd på sjukhus så är jag nu hemma och får vara uppe lite grann och uppskattar mer än någonsin att få vara i vårt hem med familjen!
Nu är nästa mål vecka 30 men varje dag är guld värd för att den lilla killen (som nu går under arbetsnamnet Stök!) skall må så bra som möjligt.

Hoppas ni får en bra start på veckan, visst känns det lite sensommar aktigt i luften idag? Eller är det för att maken och många andra börjat jobba idag igen efter semestern? Hur som helst så gör det inget- det är en tjusning med det med!
Kram Ida